Ingredienser
Paiskall
100 g smør, romtemperert
3/4 dl Dansukker Melis
1 eggeplomme
2 dl hvetemel
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
Fyll
3 dl kremfløte
120 g smør
2 ts vaniljesukker
1 dl Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 ts salt
3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
Sjokoladeganache
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Pynt
flaksalt
Instruktioner
Visp smør og melis luftig i en bolle, og bland deretter i eggeplommen.
Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og vend dette deretter ned i smørblandingen.
Arbeid sammen til en deig, og legg den i plast. Legg i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
Sett ovnen på 180 °C.
Del deigen i 20 biter, og trykk ut i små folieformer. Prikk med gaffel, og stek i ovnen i 10 minutter. Avkjøles.
I mellomtiden lager du karamellfyllet. Varm opp kremfløte, smør og vaniljesukker i en gryte. Sett til side, og kok opp glykosesirup, lys sirup, salt og sukker til 120 °C. Rør av og til.
Rør forsiktig fløteblandingen ned i sirupsblandingen, og kok opp til 124 °C. Rør av og til.
Hell fyllet i formen, og la avkjøle ved romtemperatur.
Hakk sjokoladen, og kok opp kremfløten. Hell fløten over sjokoladen, og rør til en jevn røre. Sett i kjøleskap i minst 20 minutter.
Smør ganachen over karamellfyllet, og strø på flaksalt. Sett i kjøleskap. Ta paiene ut en stund før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.