Ingredienser
2 ½ dl melk
25 g gjær
1 krm salt
¾ dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 ts malt kardemomme
ca. 7 dl hvetemel
Fyll
50 g smør eller margarin
½ dl Dansukker Brun Farin
1 ss kanel
Pensling
egg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Muffinsformer
Instruktioner
Smelt matfettet i en kasserolle. Tilsett melken og varm til 37 °C (fingervarmt).
Smuldre gjæren i deigbollen og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av melken.
Bland i saltet, sukkeret, kardemommen og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper kantene i bollen. La heve under klede til dobbel størrelse i 20-30 minutter.
Bland sammen ingrediensene til fyllet.
Legg deigen på melet bakebord, og kna den smidig. Kjevle den ut til en rektangulær leiv. Ha på fyllet. Del leiven i 3 deler. Rull sammen hver del til en rull som skjæres i biter. Legges i små papirformer. La heve under klede i 20 minutter.
Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Avkjøl på rist under klede.
Hvis du ikke liker kanel, kan du i stedet fylle bollene med ett av følgende alternativer:
50 g smør eller margarin, ½ dl sukker, ½ ts vaniljesukker, eller
50 g smør eller margarin, ½ dl sukker, 2 ts kardemomme, eller
25 g smør eller margarin, 75 g revet mandelmasse, eller
1 dl appelsinmarmelade, eller
1 dl rosiner
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!