Ingredienser
Brioche
25 g gjær
5 egg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts salt
7–8 dl hvetemel
350 g smør, temperert
1 egg til pensling
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss maisstivelse (f.eks. Maizena)
25 g smør, romtemperert
Pynt
Friske bær
Dansukker Melis
Instruktioner
Vaniljekrem
Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten.
Ta vaniljestangen ut av fløten.
Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.
Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.
Brioche
Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett eggene. Rør med en eltekrok til gjæren er oppløst.
Tilsett sirup, salt og hvetemel, og elt deigen myk og jevn. Ha i litt smør om gangen. Bland i ytterligere 10 minutter. La deigen stå tildekket i kjøleskapet i minst 5 timer.
Elt deretter deigen på et melet bakebord. Kjevle tynt, ca. 1 cm, og stikk ut runde kaker på ca. 10 cm i diameter. La heve på plate med bakepapir i 1 time.
Trykk ned deigen i midten med to fingrer, slik at det dannes en grop. Pensle med sammenvispet egg, og sprøyt vaniljekrem i gropen. Stek ved 220 °C i ca. 5 minutter.
La briochene avkjøles, og ha deretter på friske bær. Pudre melis over til slutt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.