Marsipanjulegris farget med rødbete

Marsipanjulegris er en morsom aktivitet. Farg marsipangrisene dine med rødbete og få en lekker rosafarge. Denne marsipanjulegrisen er både fin å se på og god å spise.

Ca. 10 griser

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1/2 ss røbetejuice
4 dl mandelmel
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 stk eggehvite
2 ss (eller litt mindre) kaldt vann
1 ss rapsolje
5 dl Dansukker Økologisk Melis

Instruktioner

Skrell røbeten og riv den på et rivjern. Klem ut juicen gjennom en sil.

Bland mandelmel og sukker ordentlig i en kjøkkenmaskin.

Tilsett eggehvite, vann, røbetejuice og olje med maskinen i gang. Pass på å skrape langs kantene slik at alt blandes ordentlig.

Hell i melisen i omganger og arbeid med røren til den henger sammen.

Forme grisene akkurat som du vil. La fantasien blomstre!

MEN ... hvis du vil lage en stor julegris med tre grisunger (som på bildet) gjør du slik: Del marsipanen i to deler og del deretter en del i ytterligere fire deler. Den store delen blir kroppen og de fire mindre blir julegrisens hode og de tre grisungene. Ta en bit fra hver «kropp» og rull halekrøllene. Form deretter kroppene og fest halene. Legg den større kroppen på ønsket serveringsfat og bøy den litt. Bruk baksiden av en kniv til å markere folder og lår. Legg grisungene «under magen». Form hodet på den store grisen. Knip av en bit og rull to dråper. Rull deretter til hodet. Tenk formen som en pære som har gått i bakken. Sett den større delen mot kroppen. Flat ut dråpene og form til to ører og sett i folden mellom kropp og hode. Sett i to kuleformede strøssel som øyne og sett i to prikker med smeltet mørk sjokolade som pupiller.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!