Marshmallows med salt karamell

Julens luftigste og herligste godteri for alle som elsker salt karamell! En artig oppskrift som krever bittelitt tålmodighet.

30 stk.

PT55M

1 time + 2 timer for å stivne

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellsaus
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 ts flaksalt

Marshmallows
4 ss maisstivelse
4 ss Dansukker Melis
2 1/2 ss gelatinpulver
3 dl vann
5 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
2 eggehviter

Til formen
matolje

 

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland sukker, fløte, sirup, smør og salt i en kasserolle. Kok til sausen begynne å tykne litt.

Bland maisstivelse og melis i en bolle. Smør en form på ca. 20 x 30 cm med litt matolje. Sikt over litt av melisblandingen og rist av overflødig sukker.

Gelatinblanding: Bland 1 dl vann med gelatinpulver i en bolle og la smelte over vannbad. Slå av varmen når gelatinen har smeltet, og la bollen bli stående i det varme vannet.

Sukkerlag: Bland sukker, glukose og 2 dl vann i en stor kasserolle. Kok opp sukkerlaken til 127 °C.

Eggehviter: Pisk eggehvitene når sukkerlaken har kommet opp i 115 °C. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.

Slå av varmen når sukkerlaken har kommet opp i 127 °C. Visp raskt inn gelatinblandingen.
Hell sukker- og gelatinblandingen i en tynn stråle over de piskede eggehvitene under kraftig visping. Fortsett å vispe i ca. 7–10 minutter inntil røren er skinnende og luftig.

Hell 2/3 av karamellsausen i røren (hvis sausen har stivnet, varmer du den opp igjen) og visp sammen. Hell røren over i formen. Ta litt olje på fingrene og smør røren utover i et jevnt lag. Sprinkle over resten av karamellsausen og bruk en kniv eller kakenål til å lage virvelmønster.

La marshmallowsene få sette seg i romtemperatur i ca. 1–2 timer. Skjær til ønsket form ved hjelp av en kniv som er smurt med olje. Vend bitene i melisblandingen (fra punkt 1). Rist av overflødig sukker. 

Oppbevares i en forseglet plastpose i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!