Mariakaker

15 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vannbakkelsrøre
1 ½ dl vann
50 g smør eller margarin
1 dl hvetemel
1 stort egg

Mørdeig
1 dl hvetemel
2 ss Dansukker Sukker
½ ts vaniljesukker
40 g smør eller margarin

Fyll
1 ½ dl syltetøy
½ dl kremfløte

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 dl matfløte
1 ss potetmel
1 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Pynt
Dansukker Melis
Eventuelt syltetøy eller gelé

Instruktioner

Start med å arbeide sammen ingrediensene til mørdeigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.

Fortsett med vaniljekremen. Bland alt utenom vaniljesukkeret i en kasserolle og la småkoke på svak varme til kremen tykner. Avkjøl blandingen før vaniljesukkeret tilsettes.

Kok opp vann og matfett til vannbakkelsrøren i en kasserolle. Tilsett melet, og kok under kraftig omrøring til røren slipper kantene i kasserollen. Ta kasserollen av varmen og avkjøl røren litt før egget tilsettes. Rør kraftig. Klatt ut røren til små runde boller på en brett med bakepapir.

Kjevle mørdeigen til en 3 mm tykk leiv. Trykk ut små runde kaker ved hjelp av en form eller et glass. Legg en kake på hver klatt med røre. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

Visp fløten til stiv og vend den ned i vaniljekremen. Lag et lite hull nederst på kanten av kakene, og start med å fylle inn syltetøyet. Ha fløtekremen i en sprøytepose, og fordel kremen i kakene. Sikt melis over, og pynt eventuelt med en klatt syltetøy/gelé. Serveres med én gang slik at kakene ikke blir myke og fuktige.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.