Marengskake

Se for deg favoritten marengsdessert, men i kakeutgave! Vår marengsdessertkake har en smak av rom-rosin-ostekake, og vil garantert gjøre suksess på dessertbordet. Pynt med krem, bananer og knuste sjokoladecookies.

16 porsjoner

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 ts sitron

Rom- og rosinostekake
1/2–1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
150 g kremost
3 dl kremfløte

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Økologisk Sukker
1 dl kremfløte

Pynt
3 dl kremfløte
1 banan
sjokoladecookies, knuste

Instruktioner

Legg rosiner i rom og la stå til ostekaken.

Lag marengs. Sett ovnen på 125 °C.

Visp eggehvite og halvparten av sukkeret i en bolle. Visp raskt til den begynner å hvitne. Tilsett resten av sukkeret og sitron.

Visp til en fast marengs. Smør blandingen på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen og la platen stå igjen.

Lag ostekaken. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend i kremosten. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Tilsett om ønskelig rom- og rosinblandingen og rør om.

Kok ingrediensene til sjokoladesausen i en kasserolle, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og like mye sjokladecookies i en bolle. Ha 1/3 av smulene i en springform, på rundt 26 cm i diameter. Hell over halvparten av ostekakerøren og spre over litt sjokoladesaus. Gjør det samme én gang til, og dekk med plastfolie. Frys i 5 timer.

Visp krem, og skjær bananen i fire skiver på langs. Ta ut kaken rett før servering og sett den på et kakefat.

Ha over kremen på toppen og legg på bananskivene. Spre sjokoladesaus over og strø til slutt resten av marengs- og sjokoladecookieblandingen rundt kanten av kaken og på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julehjerter

Julebakst med kjærlighet

Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juletre-cupcakes

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.