Marengskake

Se for deg favoritten marengsdessert, men i kakeutgave! Vår marengsdessertkake har en smak av rom-rosin-ostekake, og vil garantert gjøre suksess på dessertbordet. Pynt med krem, bananer og knuste sjokoladecookies.

16 porsjoner

PT1H

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (12 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Marengs
3 eggehviter
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1/2 ts sitron

Rom- og rosinostekake
1/2–1 dl mørk rom
1 dl rosiner
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
2 ss Dansukker Glykosesirup
150 g kremost
3 dl kremfløte

Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Økologisk Sukker
1 dl kremfløte

Pynt
3 dl kremfløte
1 banan
sjokoladecookies, knuste

Instruktioner

Legg rosiner i rom og la stå til ostekaken.

Lag marengs. Sett ovnen på 125 °C.

Visp eggehvite og halvparten av sukkeret i en bolle. Visp raskt til den begynner å hvitne. Tilsett resten av sukkeret og sitron.

Visp til en fast marengs. Smør blandingen på en plate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 1 time. Slå av ovnen og la platen stå igjen.

Lag ostekaken. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig. Vend i kremosten. Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Tilsett om ønskelig rom- og rosinblandingen og rør om.

Kok ingrediensene til sjokoladesausen i en kasserolle, til den tykner.

Knus ca. 130 g marengs og like mye sjokladecookies i en bolle. Ha 1/3 av smulene i en springform, på rundt 26 cm i diameter. Hell over halvparten av ostekakerøren og spre over litt sjokoladesaus. Gjør det samme én gang til, og dekk med plastfolie. Frys i 5 timer.

Visp krem, og skjær bananen i fire skiver på langs. Ta ut kaken rett før servering og sett den på et kakefat.

Ha over kremen på toppen og legg på bananskivene. Spre sjokoladesaus over og strø til slutt resten av marengs- og sjokoladecookieblandingen rundt kanten av kaken og på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!