Mandelmuslinger

Mandelmuslinger er en kjær favoritt som du kan fylle med det meste. Vi har her fylt mandelmuslingene våre med tindvedkrem og pyntet dem med tindvedbær. Perfekt til julens kaffebesøk!

45–50 stk.

1 time, 40 min.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Mandelmuslinger
2 dl mandler
200 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 egg
4 dl hvetemel
4–5 bitre mandler

Tindvedkrem
160 g tindved
2 dl Dansukker Sukker
4 dl kremfløte
4 dl smetana

Pynt
200 tindvedbær, tinte

Instruktioner

Skåld mandlene, fjern skallet og mal dem.

Rør smør og sukker smidig. Tilsett mandler, egg og mel.

Tilsett de revne bitre mandlene, og arbeid deigen smidig på et bakebord. Dekk med plastfolie og la stå kaldt 1 time.

I mellomtiden forbereder du tindvedkremen. Varm opp tindvedbær og sukker. Sil gjennom en finmasket sil.

Visp fløten, vend i smetana og bland til en jevn røre. Vend til slutt inn tindvedsaften. La stå i kjøleskap.

Sett ovnen på 200 °C. 7. Form deigen til en smal pølse og skjær i jevne stykker. Smør mandelmuslingformene, og kle dem med deigen. Sett formene på en plate, og stek midt i ovnen i ca. 8 min.

Hvelv forsiktig kakene mens de er varme. Avkjøl på rist.

Fyll mandelmuslingene med tindvedkrem og pynt med tindvedbær rett før servering.

Prøv også tradisjonelt fyll med krem og syltetøy.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!