Makroner med bringebærkrem

Ca. 30 stk.

1,5 time

Karakter (12 stk)

Ingredienser

Bunn
200 g mandelmasse
2 eggehviter
1 dl Dansukker Brun Farin

Smørkrem
3-4 ss bringebærsaft (4 dl friske eller frosne bringebær)
1 eggeplomme
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
200 g smør, romtemperert

Pynt
250 g hvit sjokolade
Frysetørkede bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 180 °C. Riv mandelmasse på et rivjern. Visp sammen mandelmasse, eggeplomme og brun farin til en jevn røre.
Klatt/sprøyt røren ut på et brett med bakepapir, ca. på størrelse med femkroner.  Stek i nederste del av ovnen i 10–12 minutter, avhengig av hvilken bunn du ønsker. Kortere tid, seigere bunn.
Varm bringebærene i en gryte under omrøring, og sil deretter bort kjernene, slik at du kun har saften igjen. Avkjøl.
Visp sammen eggeplomme, melis og vaniljesukker. Ha i det romtempererte smøret, litt om gangen, og visp i ca. 10 minutter. Tilsett bringebærsaften, og visp til en jevn og luftig røre. La stå i kjøleskapet i 20 minutter.
Smør ut smørkremen med en kniv eller skje på bunnene, og lag små topper. Sett makronene i fryseren i 20 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og dypp makronene. Strø over frysetørkede bringebær, og la stivne.
Oppbevares i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.