Ingredienser
Eplebunn
3–4 stk norske epler, revne
4 stk romtempererte egg
4 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
3 dl vegetabilsk olje
1 ts kanel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker
4 1/3 dl hvetemel
3 dl kokos
Lynrask smørkrem
4 dl Dansukker Økologisk Melis
2 ts vaniljesukker
150 g saltet smør, romtemperert
Ingefærglasur
200 g smør, romtemperert
3 1/3 dl Dansukker Økologisk Melis
400 g kremost
1 bit fersk ingefær
1 lime, kun saften. Riv skallet av først og spar til limesukkeret.
Limesukker
skall fra 1 lime
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Smør 4 stykker runde bakeformer (21–22 cm i diameter) og legg bakepapir i bunnen. Det går selvfølgelig bra å bake i omganger hvis du bare har én form.
Sett ovnen på 180 °C.
Finriv eplene. Visp egg, sukker og vegetabilsk olje til dobbel størrelse, ca. 10 minutter.
Bland kanel, salt, bakepulver, natron, vaniljesukker og hvetemel i en bolle. Sikt blandingen over eggeskummet og vend forsiktig sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn eple og kokos.
Fordel røren jevnt i alle former og stek i ovnen på 170°C i 30 minutter. Ta stikkprøve, ta kaken ut og la den avkjøle helt.
Bunnene går veldig fint an å lage dagen i forveien. Pakk gjerne inn bunnene i plast når de er avkjølt for å beholde saftigheten. Jevn ut bunnene hvis det er nødvendig med en brødkniv før montering.
Smørkrem: Bland sammen alle ingrediensene med en slikkepott til en jevn røre. Fyll i en sprøytepose.
Ingefærglasur: Visp opp romtemperert smør med en elektrisk visp og tilsett melisen i flere omganger. Når all melisen er i, bytt til en håndvisp og vispe inn kremosten.
Avslutt med å rive fersk ingefær (skrellet) og smak til med limejuicen. Liker du det litt søtere? Tilsett melis! Foretrekker du det litt syrligere? Tilsett limejuice. Fyll i en sprøytepose med slett spiss (tut).
Limesukker: Gni limeskall og sukker sammen, og bruk det som strøssel.
Å bygge kaken: Legg en bunn midt på det fatet du skal servere terten på. Sprøyt en ramme med smørkrem langs helle bunnens kant og fyll deretter hullet med ostekremen slik at smørkremen og ostekremen er like høye.
Legg på neste bunn og gjenta to ganger.
Legg på den siste bunnen og sett i kjøleskapet i ca. 20 minutter for å la smørkremen sette seg.
Stryk et supertynt lag med smørkrem over hele terten for å kapsle inn alle smuler, dette laget kalles crumbcoating og man skal se bunnene der smørkremen er strøket aller tynnest. Dette rustikke kakeutseende kalles for «naked cake». Avslutt med å sprøyte topper langs kanten og strø på limesukker. Oppbevar i fryseren eller nyt med én gang.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!