Ingredienser
Blåbær- og ostekakeis
2 stk gelatinark
5 dl helmelk
1 dl Dansukker Sukker
2 ts Dansukker Glykosesirup
2 dl crème fraîche
165 g blåbær
Havrekaker
1 1/2 dl hvetemel
1/2 dl havregryn
1/2 ts natron
60 g smør
1 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1/2 ts hvitvinseddik
Pynt
50 g smeltet hvit sjokolade
Instruktioner
Blåbær- og ostekakeis
Kan tilberedes én dag eller flere dager i forveien.
La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i ca. 15 minutter.
Mål opp melk, melis og glukosesirup i en kasserolle, og varm opp til ca. 80 °C. Ta gelatinen ut av vannet og rør inn i melkeblandingen. Trekk kasserollen av varmen.
Vei blåbærene og rør inn crème fraîche i kasserollen. Kjør iskremen i iskremmaskin til den har fått ønsket konsistens.
Frys iskremen i formen i ca. 3 timer eller over natten. Når isen er fryst, trykker du ut 10 runde pucker med ca. 2–3 cm høyde.
Havrekaker
Sett ovnen på 200 °C.
Mål opp hvetemel, havregryn og natron i en skål. Sett til sides.
Visp smør og sukker luftig, tilsett egg og visp til røren får en glatt konsistens. Vend inn de tørre ingrediensene i smør- og eggeblandingen og bland sammen. Tilsett eddik. La røren få stivne litt i kjøleskap i ca. en time.
Legg bakepapir på et stekebrett. Del opp deigen i 20 boller. Fordel bollene i passe avstand utover brettet. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter til baksten har fått en gyllenbrun farge.
Montering
Smelt den hvite sjokoladen og sett den til side. Legg ut 10 kaker og plasser en iskrempuck oppå. Legg neste kake oppå iskremen, akkurat som med en hamburger. Sprinkle over hvit sjokolade og la stivne.
Servering
Server på fat eller i en lomme laget med bakepapir.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.