Lammefilet med blomkåls- og brokkolitopper, fylte poteter og timiansjy

10 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

1 ½ kg lammefilet
Salt, pepper
Smør, margarin eller olje til steking

Sjy
3 gule løk i båter
3 gulrøtter i biter
Smør, margarin eller olje
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl kalvefond
2 laurbærblader
5 kvister timian
25 g mørk sjokolade 70 %
2 ts potetmel
Salt, pepper

Instruktioner

Brun lammefileten i matfett. Gni inn salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form, og stek ferdig ved 150 °C i ca. 20 minutter. Den indre temperaturen bør være 60-65 °C. La hvile i 5 minutter før kjøttet skjæres i skiver.

Fres løk og gulrøtter til sausen i matfett i en kasserolle. Tilsett vin, sirup, fond og krydder, og la småkoke i 10 minutter. Tilsett sjokoladen og rør til den er smeltet. Jevn med potetmel rørt ut i litt vann. Smak til og tilsett eventuelt mer salt og pepper. Sil sausen over i et sausenebb og server.

Skjær lammefileten i skiver, og server kjøttet med grønnsakstoppene, sjyen og de fylte potetene.

Blomkålstopper

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl kremfløte
100 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Lys Sirup
Salt, hvit pepper

Skyll blomkålen og del hodet i buketter. Kok disse knapt møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet. Miks eller finkutt blomkålen med stavmikser. Tilsett fløte, ost og sirup, og bland godt. Smak til med salt og pepper. Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Brokkolitopper

10 stk.

1 kg frossen brokkoli
2 dl kremfløte
100 g revet mozzarella
1 ts Dansukker Lys Sirup
2 revne hvitløksfedd
Salt, pepper

Kok opp brokkolien i lettsaltet vann. Hell av vannet. Miks eller finkutt brokkolien med stavmikser. Tilsett fløte, ost, sirup og hvitløk, og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Sett eller sprøyt ut topper på tallerkenene eller serveringsfatet. Server umiddelbart.

Fylte poteter

10 porsjoner

20 små poteter
5–600 g bacon i terninger
2 ½ dl gul løk i terninger
2 dl hakket persille
200 dl revet sterk ost (f.eks. cheddar)
1 ts Dansukker Brun Farin
½ ts sort pepper
1 ts chilipulver
1 dl hvetemel
2 egg
100 g strøkavring
Olje

Kok potetene med skallet på. I mens stekes bacon og løk. Skrell potetene og del dem i to. Grav ut innmaten med en teskje, og mos eller hakk dette fint. Bland potetmassen med bacon, løk, persille, ost, brunt sukker og krydder. Fyll de halve potetene med blandningen, og sett dem sammen igjen slik at det blir en hel potet. Dypp potetene i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i strøkavring. Fritér potetene i olje til de er gylne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julehjerter

Julebakst med kjærlighet

Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juletre-cupcakes

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.