Lagkake med påskevri

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Karakter (29 stk)

Ingredienser

Bringebærbunn
4 egg
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl bringebær, ca. 100 g
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sitronkrem
200 g hvit sjokolade
250 g smør, romtemperert
3 1/2–4 dl Dansukker Melis
300 g kremost
Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske

Glasur
4 dl Dansukker Melis

Valgfri smakstilsetning
Saften av 3 pasjonsfrukter eller
2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
150 g mango, frossen
4–5 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge

Dekorasjon
Hvit sjokolade, høvlet
Påskeegg
Spiselige blomster

Instruktioner

Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.

Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 20–25 minutter. Avkjøl bunnene på rist.

Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.

Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.

Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.

Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.

Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.

Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.

Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bringebærhjerter

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!