Lagkake med påskevri

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Karakter (29 stk)

Ingredienser

Bringebærbunn
4 egg
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl bringebær, ca. 100 g
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Sitronkrem
200 g hvit sjokolade
250 g smør, romtemperert
3 1/2–4 dl Dansukker Melis
300 g kremost
Skallet av 1–2 sitroner, gjerne økologiske

Glasur
4 dl Dansukker Melis

Valgfri smakstilsetning
Saften av 3 pasjonsfrukter eller
2–3 ss friskpresset sitronsaft eller
150 g mango, frossen
4–5 dl Dansukker Melis
Gul konditorfarge

Dekorasjon
Hvit sjokolade, høvlet
Påskeegg
Spiselige blomster

Instruktioner

Start med bringebærbunnene. Sett ovnen på 175 °C.

Visp egg og sukker hvitt og luftig i noen minutter. Press bringebærene gjennom en finmasket sil, og tilsett saften i egg- og sukkerblandingen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og vend det inn i røren.

Hell røren i 2 smurte former med løs kant, 16–18 cm i diameter. Stek bunnene i nedre delen av ovnen i ca. 20–25 minutter. Avkjøl bunnene på rist.

Lag sitronkremen. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Avkjøl.

Visp smøret, og tilsett den avkjølte sjokoladen. Visp sammen melis og kremost i en egen bolle. Tilsett smørblandingen.

Riv sitronskall ned i kremen, og sett den et kaldt sted.

Skjær hver bunn i to, og legg den ene på et kakefat. Stryk over et lag sitronkrem, og legg på neste bunn. Stryk over et lag sitronkrem, og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og stryk over et tynt lag sitronkrem over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 minutter for å stivne.

Ta ut av kjøleskapet, og stryk på et siste lag med sitronkrem over hele kaken, og jevn ut. Sett tilbake i kjøleskapet for å stivne, ca. 30 minutter.

Imens lager du glasuren. Bland melis og valgfri smakstilsetning. Glasuren skal være tykk nok til å bli værende på toppen av kaken. Tilsett gul konditorfarge for å gi litt ekstra farge.

Ha glasuren i en beholder med helletut, og hell den forsiktig på toppen av kaken. La glasuren renne ned over kantene. La stivne.

Høvle hvit sjokolade, og legg som et hi midt på kaken, plasser noen godteriegg oppå. Dekorer resten av kaken med godteriegg, og strø spiselige blomster over kaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.