Kringle med marsipan og stikkelsbær

Kringle er i seg selv et herlig hvetebrød, men med marsipan- og stikkelsbærfyll blir rene festkaken. Pynt gjerne kringlen med mandelspon og perlesukker.

25–30 stykker

1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Deig
50 g gjær
200 g mykt smør
5 dl hvetemel
2 ss Dansukker Finkornet Sukker
2 egg

Fyll
150 g marsipan
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g mykt smør
200 g stikkelsbær

Pynt
Egg
Mandelflak
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

Smuldre gjæren, og del smøret i mindre biter. Legg alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor. Kjør maskinen til deigen er jevn, og la deigen hvile i 15 minutter.

Lag fyllet. Riv marsipanen, og pisk den sammen med brun farin og smør i en skål, til en jevn masse.

Elt deigen på et melet bakebord, og del den i tre deler. Kjevle hvert stykke ut til et rektangel, ca. 20 x 35 cm.

Fordel fyllet i midten av rektanglet, og legg på stikkelsbær. Brett kantene over fyllet, og legg kringlene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og hev i ca. 40 minutter.

Forvarm ovnen til 200°C. Pensle stengene med pisket egg, og strø mandelflak og perlesukker over.

Stek stengene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kringlene på en rist, og del dem deretter i mindre biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.