Kransekake

Kransekake er en tradisjonell dansk kake laget av marsipan, melis og egg. Form kransekaken i ringer, sprøyt på glasur, og bygg deretter et juletre av ringene.

1 stor gran/stjerne eller flere små

1,5 time + 1 døgn i kjøleskap

Karakter (30 stk)

Ingredienser

400 g marsipan, av høy kvalitet
100 g Dansukker Melis
12 g pasteurisert eggehvite

Glasur
4 dl Dansukker Melis
eggehvite

Instruktioner

Riv mandelmassen med et rivjern. Bland sammen med melis.

Tilsett eggehvite og rør alt sammen til en fast og jevn masse.

Sett i kjøleskap over natten.

Sett ovnen på 200 °C.

Del i fem eller flere deler med ulik størrelse. Rull sammen en del, og form den til en sirkel. Gjør det samme med resten av delene. Hvis du skal lage en stjerne, deler du kransekaken i tre eller flere deler og ruller sammen og former til en trekant. Gjør det samme med en til og deretter en litt mindre firkant.

Legg på en plate med bakepapir og stek i nedre del av ovnen i ca. 12–14 minutter. Avkjøles helt.

Bland melis og eggehvite. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull. Sprøyt fine mønstre på hver del, og la stivne. Bygg deretter opp granen eller stjernen.

Tips. Bruk marsipan med høyt mandelinnhold. Bruk ikke varmluft.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!