Ingredienser
Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime
Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)
Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade
Instruktioner
Solbærsyltetøy
1. Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2. Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3. Hell kokende vann i syltetøyglassene
4. Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene
Ismasse
1. Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2. Varm opp helmelken imens
3. Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4. Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5. Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6. Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7. Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8. Kremen vendes inn i ismassen
9. Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10. Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)
Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1. Ha ismassen i isformer av silikon
2. Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3. Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4. Stikk en ispinne i formen
5. Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt
Sjolokadeovertrekk
1. Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2. Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3. Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4. Gjenta med resten
- Oppskrift Nanna Broe - Kageliv
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.