Kjempesolpinne med hjemmelaget solbærsyltetøy

Disse lekre kjempesolpinnene er laget med hjemmelaget solbærsyltetøy og dyppet i god mørk sjokolade.
- Oppskrift Nanna Broe

6 stk.

Karakter (39 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Solbærsyltetøy
50 g solbær
50 g Dansukker Syltesukker
Saft fra 1 lime

Ismasse
4 pasteuriserte eggeplommer
90 g sukker
2 ts vaniljepasta
3 dl helmelk
1,5 dl kremfløte (piskes og vendes inn i den kalde blandingen)

Sjokolade
200 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade

Instruktioner

Solbærsyltetøy
1.    Ha solbær, syltesukker og limesaft i en kasserolle
2.    Kok syltetøyet i 20–30 minutter til sukkeret har løst seg opp og bærene er myke
3.    Hell kokende vann i syltetøyglassene
4.    Hell syltetøyet over i de rene glassene, og kjøl av før det skal brukes i isen og formene

Ismasse
1.    Til ismassen vispes en luftig eggedosis av eggeplommer, sukker og vaniljepasta
2.    Varm opp helmelken imens
3.    Når eggedosisen er lys og luftig og melken varm, helles melken i eggedosisen under visping
4.    Visp til eggedosisen og helmelken er blandet
5.    Ha blandingen tilbake i kasserollen, og varm den opp under konstant visping til temperaturen er 86 grader og den har tyknet litt (mål temperaturen løpende for å holde oversikten)
6.    Ha den tykke, men likevel flytende ismassen i en beholder, og la den kjøles helt av (ev. over natten i kjøleskap)
7.    Etter avkjøling vispes fløten til lett flytende krem
8.    Kremen vendes inn i ismassen
9.    Når krem og ismasse er blandet, vendes jordbærgrøten inn
10.  Ha den ferdige ismassen i ismaskinen, og la den fryse til den er tykk og luftig (min tok ca. 40 minutter)

Montering av ismasse og solbærsyltetøy
1.    Ha ismassen i isformer av silikon
2.    Ha 1 ts solbærsyltetøy i ismassen, og rør den litt rundt (swirls)
3.    Bank isformen lett i bordet, slik at du får færrest mulig lufthull
4.    Stikk en ispinne i formen
5.    Sett isformen i fryseren i 3–4 timer til isene har satt seg helt

Sjolokadeovertrekk
1.    Smelt de tre sjokoladetypene, og bland dem skiftevis, slik at du får et lett stripet mønster
2.    Ta isen ut av silikonformen, og dypp den i sjokoladen
3.    Plasser isene på bakepapir til sjokoladen har satt seg, og legg den deretter tilbake i fryseren
4.    Gjenta med resten

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!