Karamellpopcorn med havsalt

Karamellpopcorn er supert snacks til filmkveld i helgen! Popcornet er dekket med hjemmelaget karamell og drysset med havsalt. Det gir knasende godt popcorn med kombinasjonen av søtt og salt.
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (198 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellpopcorn:
•    100 g ferdig poppet popcorn (1 pose mikropopcorn)
•    180 g smør
•    180 g brunt sukker fra Dansukker
•    120 g lys sirup fra Dansukker
•    1/2 ts natron
•    1 ts vaniljeekstrakt
•    havsalt

Utstyr:
•    tykkbunnet kjele
•    sukkertermometer

Instruktioner

Begynn med å poppe popcorn og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Fjern de upoppede kornene.

Sett ovnen på 170 grader.

Ha smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme til 135 grader. Bruk et sukkertermometer til å følge med på varmen. Når karamellen når 135 grader, ta kjelen bort fra platen. Rør deretter inn natron og vaniljeekstrakt. Da endrer karamellen litt farge og blir lysere.

Hell deretter karamellen over popcornet og bruk to skjeer til å dekke karamellen rundt popcornet. Det gjør ikke noe om ikke alt er dekket, for nå skal det inn i ovnen.

Stek i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Når det har vært i ovnen er det mye enklere å dekke popcornet med karamellen. Jeg bruker 2 skjeer til å snu og vende popcornet til det er dekket. Strø deretter over havsalt.

La karamellpopcornet stå på kjøkkenbenken å stivne. Brekk deretter popcornet fra hverandre og det er klart til servering. Oppbevar i tett boks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!