Ingredienser
Karamellpopcorn:
• 100 g ferdig poppet popcorn (1 pose mikropopcorn)
• 180 g smør
• 180 g brunt sukker fra Dansukker
• 120 g lys sirup fra Dansukker
• 1/2 ts natron
• 1 ts vaniljeekstrakt
• havsalt
Utstyr:
• tykkbunnet kjele
• sukkertermometer
Instruktioner
Begynn med å poppe popcorn og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Fjern de upoppede kornene.
Sett ovnen på 170 grader.
Ha smør, brunt sukker og sirup i en tykkbunnet kjele. Varm opp på middels varme til 135 grader. Bruk et sukkertermometer til å følge med på varmen. Når karamellen når 135 grader, ta kjelen bort fra platen. Rør deretter inn natron og vaniljeekstrakt. Da endrer karamellen litt farge og blir lysere.
Hell deretter karamellen over popcornet og bruk to skjeer til å dekke karamellen rundt popcornet. Det gjør ikke noe om ikke alt er dekket, for nå skal det inn i ovnen.
Stek i ovnen ved 170 grader i 10-12 minutter. Når det har vært i ovnen er det mye enklere å dekke popcornet med karamellen. Jeg bruker 2 skjeer til å snu og vende popcornet til det er dekket. Strø deretter over havsalt.
La karamellpopcornet stå på kjøkkenbenken å stivne. Brekk deretter popcornet fra hverandre og det er klart til servering. Oppbevar i tett boks.
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.