Kanelsnurrer med svensk perlesukker

Store og luftige kanelsnurrer med svensk perlesukker - perfekt til helgen! Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage disse bollene.
- Oppskrift Thea Bolstad

16 stk

Karakter (169 stk)

Ingredienser

3 dl melk
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
550g hvetemel
75 g sukker fra Dansukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør i terninger
1 egg til pensling
Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt

Fyll:
100 g smør, romtemperatur
3 ts kanel
3 ss sukker fra Dansukker

Instruktioner

Begynn med å lage deigen:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.
Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.

Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.

Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.

Deretter skal det snurres som på bildene:
1.    Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
2.    Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
3.    Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
4.    Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden

Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.

Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.

Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.

Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.