Ingredienser
3 dl melk
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
550g hvetemel
75 g sukker fra Dansukker
1 ts salt
2 egg
75 g smør i terninger
1 egg til pensling
Svensk perlesukker fra Dansukker til pynt
Fyll:
100 g smør, romtemperatur
3 ts kanel
3 ss sukker fra Dansukker
Instruktioner
Begynn med å lage deigen:
Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i melken. Ha i bakebollen til kjøkkenmaskinen og rør inn sukker og mel. Tilsett deretter eggene og rør godt inn. Ha i smøret i terninger og elt i maskinen til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Kjør maskinen på høy hastighet til deigen blir fastere og slipper taket fra sidene i bollen.
Dekk bollen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå til heving i ca. 1 time.
Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Rør sammen romtemperert smør med kanel og sukker. Dersom du har glemt å sette ut smøret, kan det myknes opp på lav varme i mikrobølgeovnen.
Når deigen er ferdig hevet, kjevl den ut til et stort rektangel og smør fyllet utover halve.
Brett deretter den usmurte delen over den smurte, slik at de ligger oppå hverandre som på bildet. Skjær deretter i 16 cirka like store deler.
Deretter skal det snurres som på bildene:
1. Ta en en og del nesten hele i to igjen, bortsett fra 2 cm på toppen.
2. Tvinn de to delene rundt hverandre og snurr tilslutt hele litt til.
3. Begynn i enden og rull sammen til en bolle.
4. Ferdig kanelsnurr med enden gjemt på undersiden
Legg de ferdigsnurrede bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
Pensle deretter med sammenvispet egg og strø deretter det svenske perlesukkeret på toppen av bollene.
Stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gjennomstekte og har fått en fin farge på toppen.
Avkjøl på rist. Jeg liker de aller best når de er halvveis avkjølt rett fra ovnen.
Bollene kan også fint fryses ned når de er avkjølte. Da holder de seg ferske og fine i fryseren. Tine dem på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!