Ingredienser
Bunn
8 stk. Digestive-kjeks
40 g smør
½ dl hel bokhvete
Rabarbrakompott
150 g rabarbra
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 ss Dansukker Glykosesirup
Jordbærostekake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 eggeplommer
½ dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
3 dl kremfløte
Instruktioner
Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.
Lag rabarbrakompotten. Skyll og del rabarbraen og jordbærene i biter. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles. Hell kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Kompott som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.
Gjør klar jordbærostekaken. Miks jordbærene og kok dem sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. La avkjøles helt.
Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Vend inn jordbærpureen når den er helt avkjølt. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Plasser kompotten midt på bunnen, og legg den midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, for høyden sin del.
Hell over jordbærostekaken, og stryk overflaten glatt. Ostekake som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.
Ta bort formen og plastfolien, og dekorer ostekaken med de små ekstra kompottene, ostekakene og friske jordbær. Server ostekaken etter 15–20 minutter i romtemperatur.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.