Iskake med solbær og karamell

Iskake med solbærsorbet, karamellis og smuldrepai er et vinnende konsept. Paideig som bunn, et lag karamellis og avslutningsvis solbærsorbet.

ca 10 stykker

Karakter (18 stk)

Ingredienser

Karamellis
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Demerarasukker
½ dl Dansukker Lys Sirup
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Smuldrepai
50 g smør, romtemperert
2 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvetemel
1 dl havregryn

Solbærsorbet
400 g solbær (ca. 2 dl puré)
½ dl Dansukker Lys Sirup
4 eggeplommer
½ dl Dansukker Demerarasukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Dekorasjon
Paismuler
Bær
Spiselige blomster

Instruktioner

Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.

Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.

Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.

Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julehjerter

Julebakst med kjærlighet

Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juletre-cupcakes

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.