Is med syltetøykake

Vær raus med både kakesmuler og syltetøy i iskremen! Godt + godt = vanvittig godt!

6 porsjoner

1,5 timer + 5 timer i fryseren

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøy
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøykaker
200 g smør, romtemperatur
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Is
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup

Instruktioner

Begynn med blåbærsyltetøyet.  Skyll og rens blåbærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Forbered deretter syltetøykakene. Sett ovnen på til 200 °C.

Visp sammen smør, melis og vaniljesukker. Bland hvetemel og bakepulver i en annen bolle, og vend det inn i smørblandingen. Arbeid sammen til en deig.

Form til en rull og skjær i 20 biter på 25 g. Rull til kuler og legg dem i små muffinsformer. Trykk en fordypning i midten med en melet finger. Fyll fordypningen med syltetøy.

Stekes i nedre del av ovnen i 14-16 min. Ta ut kakene og la dem avkjøle helt.

Lag iskremen. Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, fløte og glykosesirup. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil.

La røren avkjøles før du kjører den gjennom en iskremmaskin eller fryser den ned. Sett den i fryseren i minst 5 timer, og rør i den av og til.

Når iskremen er halvfrossen, blander du forsiktig inn ca. 3 ss syltetøy og de halvstore smulene fra ca. 6 syltetøykaker for å lage et fint mønster.

Topp med syltetøykaker ved servering.

Tips!
I denne oppskriften har vi brukt blåbærsyltetøy, men du kan bruke et hvilket som helst syltetøy. Du finner mange syltetøyoppskrifter her.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!