Ingredienser
Krokanstrøssel
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 ss smør
Sjokoladesaus
1 ss smør
1 1/2 ss kakao
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Sukker
1 dl kremfløte
Ingefærparfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl kremfløte
2 ss fersk ingefær
Instruktioner
Start med krokanstrøsselet og sett ovnen på 175 °C. Hakk mandlene mest mulig jevnt med skall på, og rist dem i 5 minutter i nedre del av ovnen.
Smelt sukkeret på middels høy varme i en tykkbunnet kasserolle uten å røre. Sukkermassen skal bli brun. Ta av platen, og tilsett smør. Rør til smøret har smeltet, og tilsett deretter mandlene.
Bland raskt sammen og hell massen over på et bakepapir. Kjevle over krokanmassen slik at det blir et tynt lag.
La massen avkjøle seg før du hakker den opp til strøssel.
Lag sjokoladesausen ved å blande sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Visp til sausen har tyknet. Avkjøl.
Gjør klar parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.
Visp fløten i en annen skål. Bland eggedosisen og fløten, og tilsett ingefær og to tredjedeler av krokanstrøsselet.
Hell halvparten av parfaiten i en plastfoliekledd brødform, ringle over litt sjokoladesaus, og rør om slik at det blir spor av sausen.
Hell over resten av parfaiten og ringle det siste av sjokoladesausen over toppen.
La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med resten av krokanstrøsselet.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!