Hvit sjokoladeiskrem med bringebærsorbet og pistasj

En nydelig hvit sjokoladeiskrem i kombinasjon med en lekker bringebærsorbet. Hakk pistasjnøtter og dekorer sammen med ferske bringebær.

10–12 biter

ca. 2 timer + 7 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Hvit sjokoladeiskrem
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
1 ½ dl kremfløte
1 dl Dansukker Glykosesirup
150 g hvit sjokolade

Bringebærsorbet
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/2 dl vann
300 g bringebær
1 eggehvite

Pynt
ristede pistasjnøtter
Friske bringebær

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og glykosesirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. La avkjøles helt.

Hakk hvit sjokolade, vend inn i iskremblandingen og kjør i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen i en silikon- eller glassform, dekker over med plastfolie og lar stå i fryseren i minst 3 timer. Rør om av og til.

Lag bringebærsorbeten. Kok opp sukker, glykosesirup, vann og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 5 minutter og miks deretter massen. Hvis du vil ha en glatt sorbet, siler du ut frøene. La avkjøles helt.

Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i bringebærblandingen. Kjør sorbetblandingen i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin, heller du blandingen direkte over den fryste hvite sjokoladeiskremen. La fryse i ca. 4 timer og rør forsiktig om i sorbeten fra tid til annen.

Ta iskremen ut av formen ca. 10 minutter før servering og legg på et fat. Hakk pistasjnøtter og strø over med friske bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.