Ingredienser
Pannekaker
4 1/2 dl mel
2,25 dl rismel
1 ss svarte sesamfrø (valgfritt)
1 pk. (11 g) tørrgjær
2 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
3 1/2 dl fingervarm melk
1 ss rapsolje
+ ekstra olje til steking
Fyll
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 ss finhakkede nøtter (valgfri type)
1 ss kanel eller annet krydder (valgfritt)
Instruktioner
Bland mel, tørrgjær, sesamfrø, sukker og salt i en stor bolle.
Hell melken og 1 ss olje i melet, og bland med en tresleiv. Røren blir veldig klebrig.
Dekk bollen med plast, og la røren heve til dobbelt størrelse, dvs. rundt 30–45 minutter.
Stikk et hull i midten av røren, slik at den synker litt sammen. La røren hvile i nye 10 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet: Bland brun farin, nøtter og kanel i en liten skål.
Ta en liten bit av deigen, og lag en pannekake med hånden. Legg i 1 ss av fyllet i midten, og knip sammen kantene mot midten, slik at pannekaken blir som en liten ball.
Varm opp stekepannen til middels varme. Tilsett rikelig med olje.
Legg ballen i stekepannen, og flat den forsiktig ut, f.eks. med en flatbunnet skål som er oljet.
Når du ser at ballen svulmer opp litt, er det på tide å snu den. Tilsett mer olje etter behov. Pannekakene skal være gylne utenpå.
Pannekakene smaker best når de er helt ferske, men vær forsiktig med det varme fyllet!
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.