Ingredienser
Aprikos- og appelsinmarmelade
400 g tørkede aprikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vann
300 g Dansukker Syltesukker
Honningkake
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt
Smørkrem
6 1/3 dl Dansukker Melis
3 ss kokende vann
150 g smør, romtemperert
Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade
Instruktioner
Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.
Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.
Sett ovnen på 175 °C.
Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.
Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.
Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.
Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.
Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.
Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.
Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.
Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.