Ingredienser
Sukkerbrød
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 dl mandelmel
Sitronkrem
6 dl kremfløte
500 g mascarpone, kald
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
skallet fra 1 1/2–2 økologiske sitroner
3–5 ss sitronsaft (ca. 1 1/2 sitron)
Pynt
150 g bringebær
100 g jordbær
Spiselige, usprøytede blomster og sitronmelisse
Dansukker Melis
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.
Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.
Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken hvile i formen i 5 minutter. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.
Lag sitronkremen. Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp.
Montering
Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning. Skjær det store hjertet i tre bunner.
Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.
Tips
Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!