Hjerteformet kake med sitronkrem

En lekker og nydelig hjerteformet kake med søt og syrlig sitronkrem. Pynt den med friske bær og opplev ren kjærlighet og glede!

10–12 porsjoner

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sukkerbrød
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 dl mandelmel

Sitronkrem
6 dl kremfløte
500 g mascarpone, kald
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
skallet fra 1 1/2–2 økologiske sitroner
3–5 ss sitronsaft (ca. 1 1/2 sitron)

Pynt
150 g bringebær
100 g jordbær
Spiselige, usprøytede blomster og sitronmelisse
Dansukker Melis

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. 

Smør en hjerteform med avtagbare kanter på ca. 24–26 cm i diameter.

Visp egg, sukker og vaniljesukker lett og luftig. Bland sammen hvetemel, potetmel, mandelmel og bakepulver i en bolle. Vend det tørre inn i eggedosisen og bland til en jevn røre.

Hell røren i formen og stek den på nederste rille i ca. 40 minutter. La kaken hvile i formen i 5 minutter. Hvelv kaken over på rist og la den avkjøles.

Lag sitronkremen. Visp fløte, mascarpone, melis og vaniljesukker stivt. Vend inn skallet og saften fra sitronene, og rør kremen forsiktig sammen. Ha kremen over i en sprøytepose med valgfri sprøytetipp. 

Montering
Skjær ut et hjerte i midten av sukkerbrødet slik at det gjenstår en kant på ca. 4 cm. Det lille hjertet fra midten kan fryses ned til en annen anledning. Skjær det store hjertet i tre bunner. 

Legg en sukkerbrødbunn på et kakefat og sprøyt topper med sprøyteposen på hele bunnen, litt inn fra kantene. Legg forsiktig på en ny bunn og sprøyt krem på hele denne også. Legg på den siste bunnen og gjenta med sprøyteposen. Pynt med bringebær, jordbær, sitronmelisse og spiselige blomster etter eget ønske. Sikt over melis.

Tips
Både sukkerbrødet og sitronkremen kan lages dagen før kaken skal settes sammen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!