Gullans luksuseplekake

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 epler av vanlig størrelse
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 ss kokosflak

2 egg
2 dl Dansukker Sukker

1 ts hele kardemommekapsler (knuses)

2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g smør (smeltes)
1 dl væske: melk, fløte, vann, calvados
Kokosflak til formen

Topping
50 g smør
2 ss Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grovhakkede hasselnøtter
1/2 ts hele kardemommekapsler (knuses)

Form: rund springform på ca. 1 ½ liter
Steketid: 175 grader i ca. 35–40 min nederst i ovnen

Instruktioner

Bland calvados med muscovadorørsukkeret og kokosflakene i en bolle med lokk.

Skrell eplene og skjær dem i tynne båter, og legg dem i skålen. Sett på lokket, rist bollen, og la det så og marinere. Gjerne minst en time.

I mellomtiden lager du toppingen til kaken.
Smelt smør i en bredbunnet gryte eller stekepanne, og la det bli lysebrunt. Tilsett sukker, havregryn og nøtter, og rist under omrøring til det har fått en fin, lysebrun farge. Tilsett kardemomme, og la det avkjøles.

Visp egg og sukker luftig. Tilsett kardemommen.
Bland mel og bakepulver, og vend det inn i røren sammen med væsken (hell calvadosen ut av marinaden og bruk den som en del av væsken) og det smeltede smøret.

Hell røren i en form som er smurt og strødd med kokosflak. Ta 2/3 av toppingen og fordel den over røren i formen, og trykk deretter ned alle eplebåtene. Fordel til slutt resten av toppingen øverst, og stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Serveres varm eller kald med vaniljesaus.

Oppskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!