Ingredienser
3 epler av vanlig størrelse
1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 ss kokosflak
2 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 ts hele kardemommekapsler (knuses)
2 ½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
75 g smør (smeltes)
1 dl væske: melk, fløte, vann, calvados
Kokosflak til formen
Topping
50 g smør
2 ss Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grovhakkede hasselnøtter
1/2 ts hele kardemommekapsler (knuses)
Form: rund springform på ca. 1 ½ liter
Steketid: 175 grader i ca. 35–40 min nederst i ovnen
Instruktioner
Bland calvados med muscovadorørsukkeret og kokosflakene i en bolle med lokk.
Skrell eplene og skjær dem i tynne båter, og legg dem i skålen. Sett på lokket, rist bollen, og la det så og marinere. Gjerne minst en time.
I mellomtiden lager du toppingen til kaken.
Smelt smør i en bredbunnet gryte eller stekepanne, og la det bli lysebrunt. Tilsett sukker, havregryn og nøtter, og rist under omrøring til det har fått en fin, lysebrun farge. Tilsett kardemomme, og la det avkjøles.
Visp egg og sukker luftig. Tilsett kardemommen.
Bland mel og bakepulver, og vend det inn i røren sammen med væsken (hell calvadosen ut av marinaden og bruk den som en del av væsken) og det smeltede smøret.
Hell røren i en form som er smurt og strødd med kokosflak. Ta 2/3 av toppingen og fordel den over røren i formen, og trykk deretter ned alle eplebåtene. Fordel til slutt resten av toppingen øverst, og stek kaken nederst i ovnen i ca. 35–40 minutter. Serveres varm eller kald med vaniljesaus.
Oppskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.