Ingredienser
Pistasj- og pasjonsis
8 eggeplommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup
Smakstilsetning
100 g pistasjnøtter uten skall
5 pasjonsfrukter med kjerner
Kladdkakebunn
50 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 egg
1/2 dl hvetemel
2 ss kakao
2 klyper salt
Marengs
3 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
noen dråper sitronsaft
Instruktioner
Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.
Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.
Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.
Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.
Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.
Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.
Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.
Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!