Glace au four med pistasj- og pasjonsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.

8 stk.

PT1H

1,5 time + 5 timer i fryser

Karakter (18 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pistasj- og pasjonsis
8 eggeplommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl Dansukker Glykosesirup

Smakstilsetning
100 g pistasjnøtter uten skall
5 pasjonsfrukter med kjerner

Kladdkakebunn
50 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 egg
1/2 dl hvetemel
2 ss kakao
2 klyper salt

Marengs
3 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
noen dråper sitronsaft

Instruktioner

Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.

Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.

Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.

Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.

Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.

Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.

Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.

Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Kokoslengde

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Vintersaga og Syrlig gløgg

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.