Gitarkake

1 kake

Karakter (4 stk)

Ingredienser

4 egg
4 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1 dl kakao
2 ts bakepulver
300 g smeltet, avkjølt smør eller margarin

Fyll
3 dl kremfløte
3 dl revet eplekjøtt
1/2 dl Dansukker Melis

Pynt
500 g marsipan
3 dl Dansukker Melis
1/2 – 1 dl kakao
150 g marsipan
1 dl Dansukker Melis
50 g mørk sjokolade

Instruktioner

Visp sammen egg, rørsukker og vaniljesukker. Bland mel, kakao og bakepulver, og sikt det ned i røren. Rør i matfettet. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl. Skjær ut en gitar ved hjelp av en tegnet mal eller direkte. Del kaken i to bunner.

Pisk fløten stiv. Bland i melis og revet eple. Fordel fyllet på den ene bunnen og legg den andre bunnen oppå.

Bland sammen den største marsipanmengden med melis og kakao til en brun marsipanmasse. Kjevle ut til en tynn leiv som legges over kaken. Skjær til langs kantene. Trykk også ut en sirkel av den mørke marsipanen. Bland den lille marsipanmengden med melis. Kjevle også denne ut til en tynn leiv. Skjær ut et "åttetall" som legges oppå gitaren. Legg den mørke sirkelen oppå åttetallet.

Legg sjokoladen i en sprøytepose av plast og knytt godt til. Legg posen i en bolle med varmt vann til sjokoladen er smeltet. Klipp spissen av posen og sprøyt ut strenger på gitaren.

For å gi festen skikkelig stjerneglans kan fatet pyntes med metallstjerner, og gitaren kan pyntes med samme stjerner som brukes til muffinsene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.