Gelégodteri med sitronsmak
Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!
- Oppskrift Thea Bolstad
Ingredienser
• 500 g sukker fra Dansukker
• 2 dl vann
• 60 g gelatinpulver
• 12 g sitronsyrepulver
• 4-5 dråper sitronessens
• noen dråper gul konditorfarge
• 2 dl finkornet sukker fra Dansukker
Utstyr:
• en cirka 26x22 cm form
• en tykkbunnet kjele
Instruktioner
Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.
Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.
Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.
Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.
Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.
Tips!
Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak :-)
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.