Gelégodteri med sitronsmak
Geléen må stivne i noen timer eller stå over natten. Derfor er det supert å koke den opp torsdag eller fredag, la den stivne over natten og deretter dyppe i det finkornede sukkeret før servering i helgen. Gøy med hjemmelaget godteri til helgekosen!
- Oppskrift Thea Bolstad
Ingredienser
• 500 g sukker fra Dansukker
• 2 dl vann
• 60 g gelatinpulver
• 12 g sitronsyrepulver
• 4-5 dråper sitronessens
• noen dråper gul konditorfarge
• 2 dl finkornet sukker fra Dansukker
Utstyr:
• en cirka 26x22 cm form
• en tykkbunnet kjele
Instruktioner
Rør sammen vanlig sukker og 1 dl vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp til sukkeret er helt oppløst.
Kok opp 1 dl varmt vann og rør ut gelatinpulveret i dette til det er løst opp. Ha gelatinen i sukkerlaken og tilsett deretter sitronsyrepulveret og sitronessensen. Tilslutt ha i none dråper konditorfarge til du får den fargen du vil ha.
Hell i en form kledd med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. La geléen deretter stå i kjøleskapet over natten.
Neste dag, skjær opp geléen i ruter med en stor kniv. Dekk deretter hver bit med finkornet sukker slik at de ikke er klissete på utsiden. Det er viktig at sukkeret er finkornet, ellers blir det veldig knasende å tygge godteriet.
Da er gelégoderiet med sitronsmak ferdig. Oppbevar på lufttett glass.
Tips!
Om du vil lage dette gelégodteriet med annen smak, erstatter du bare sitronessensen med annen essens f.eks. bringebær, blåbær, pære eller mango. I tillegg kan du da tilpasse konditorfargen etter smaken du velger, f.eks. rosa konditorfarge ved bringebærsmak :-)
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!