Focaccia med pærer og fiken

Hjemmebaket focaccia er helgens luftigste og beste brød!

ca. 20 stykker

PT55M

1 time + 2 timer hevetid

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

25 g gjær
4 dl vann
1/2 dl olivenolje
3 ss Dansukker Lys Sirup
8–8 1/2 dl hvetemel
1 1/4 ts salt

Topping
1 pærer
2 fiken
2 kvister rosmarin
Olivenolje
Dansukker Lys Sirup
Flaksalt

Instruktioner

Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett vann og rør til gjæren har løst seg. Tilsett olivenolje, sirup og nesten alt hvetemelet. Arbeid deigen i ca. 5 minutter.

Tilsett salt og eventuelt mer hvetemel og fortsett å kna deigen i ca. 5 minutter. Deigen skal være ganske løs.

Pensle en bakeform på ca. 25 x 30 cm med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og trykk deretter deigen forsiktig ut med hendene. Dekk over med plastfolie og la heve i 1 1/2–2 timer. Jo lengre deigen får heve seg, desto bedre og luftigere blir focacciaen.

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Skjær pærene i skiver og del fikenene på midten. Ta olje på fingrene og lag fordypninger i deigen. Pynt med pære, fiken og rosmarin. Sprinkle over olivenolje og sirup og strø over flaksalt.

Stek i nedre del av ovnen i 20–25 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!