Flarn med kardemomme

Sprø flarn med kardemomme er knasende herlige småkaker. De passer dessuten perfekt som ekstra "krønsj" til frossen yoghurt og vaniljeis. Her har du en ordentlig festoppskrift på flarn med kardemomme og sitrussalat.

8 porsjoner

1,5 time + 3 timer i fryser

Karakter (6 stk)

Ingredienser

Frossen yoghurt
6 dl naturell yoghurt, 10 %
1 dl Dansukker Melis
1 dl Dansukker Glykosesirup

Limelag
saften av 2 lime (ca. 3 ss)
3 ss Dansukker Sukker

Kardemommeflarn
50 g smør
2 ss Dansukker Lys Sirup
4 ss Dansukker Demerarasukker
4 ss hvetemel
1 ts malt kardemomme

Sitrussalat
2 grapefrukt
2 appelsiner
2 blodappelsiner

Pynt
1 granateple
mynte

Instruktioner

Begynn med den frosne yoghurten. Bland sammen alle ingrediensene og rør til en jevn røre som du deretter heller over i en form. La stå i fryseren i minst 3 timer. Gjør klar limelaken ved å koke opp limesaften og sukkeret. Kok til sukkeret har smeltet og laken har tyknet litt. Avkjøl.

I mellomtiden lager du kardemommeflarnene. Sett ovnen på 175 °C.

Smelt smør og sirup i en kasserolle. Tilsett rørsukker, og rør om. Hell mel og kardemomme i kasserollen, og bland til en jevn røre.

La stå kaldt til røren kan rulles til kuler.

Rull 16 små kuler som du deretter former til tacoskjell, eller 8 store som du former til kurver. Legg kulene med god avstand mellom på et papirkledd brett (3–4 stk. per brett).

Stek kaken i nedre del av ovnen i 8–10 minutter. Løs dem forsiktig med kniv ca. 1 minutt etter at de er tatt ut av ovnen. Legg flarnene over en gaffel for å forme dem til tacoskjell, eller over bunnen av et glass for å forme dem til kurver. La dem avkjøles.

Ved servering skreller og skjærer du opp fruktene og legger dem opp på 8 tallerkener. Legg et kardemommeflarn på hver tallerken og legg en kule frossen yoghurt i flarnet.

Hell limelaken over frukten og yoghurten. Strø over litt granateplekjerner på hver tallerken. Pynt med mynte.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julehjerter

Julebakst med kjærlighet

Finn oppskrifter og inspirasjon til unike julehjerter for alle du bryr deg om.

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juletre-cupcakes

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.