Fastelavnsboller med ristede hasselnøtter

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

50 g ristede og hakkede hasselnøtter
25 g gjær
2 1/2 dl melk
2 knivsodd salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 egg (2 ss)
75 g smør, romtemperert
8 dl hvetemel (480 g)

Pensling
1 egg (vispet med litt vann og en knivsodd salt)

Fyll
Smuler fra bollene
100 g marsipan
100 g ristede og hakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
2 ss kremfløte

Pynt
Ca. 4 dl kremfløte
Dansukker Melis

Instruktioner

Her har vi hasselnøtter både i deigen og fyllet. Begynn med å riste nøttene i ovnen, da blir smaken enda bedre.

1. Begynn med nøttene. Sett ovnen på 200 grader. Hell nøttene (til både deigen og fyllet) ut på et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta brettet ut, og hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Gni dem, slik at skallet faller av. Hakk halvparten av nøttene veldig fint. Resten males til fyllet.
2. Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
3. Tilsett salt, hakkede hasselnøtter, sukker, egg, smør i terninger og mel. Elt deigen godt i maskin til den slipper bollen, ca. 10 minutter. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
4. Hell deigen ut på et melet bord. Form deigen til en pølse, og del den i to. Del hver del i 10 stykker à 50 g. Form dem til runde, jevne boller. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
5. Visp egget med salt og vann, og pensle bollene. Pensle to ganger hvis du vil ha en ekstra blank overflate. Stek midt i ovnen i 8 minutter. La bollene avkjøle på en rist under et kjøkkenhåndkle.
6. Ved servering: Kutt et lokk av på hver bolle. Skrap ut litt smuler av bollelokket med en gaffel. Bland med revet marsipan, malte ristede hasselnøtter, sirup og fløte. Fyll hullet i bollene med blandingen.
7. Visp kremfløten lett, og fordel eller sprøyt den over fyllet. Sett på lokket, og sikt melis over.

Tips!
Kjøp ferdigristede hasselnøtter.

Oppskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.