Ingredienser
50 g ristede og hakkede hasselnøtter
25 g gjær
2 1/2 dl melk
2 knivsodd salt
1 dl Dansukker Sukker
1/2 egg (2 ss)
75 g smør, romtemperert
8 dl hvetemel (480 g)
Pensling
1 egg (vispet med litt vann og en knivsodd salt)
Fyll
Smuler fra bollene
100 g marsipan
100 g ristede og hakkede hasselnøtter
1/2 dl Dansukker Lys eller Mørk Sirup
2 ss kremfløte
Pynt
Ca. 4 dl kremfløte
Dansukker Melis
Instruktioner
Her har vi hasselnøtter både i deigen og fyllet. Begynn med å riste nøttene i ovnen, da blir smaken enda bedre.
1. Begynn med nøttene. Sett ovnen på 200 grader. Hell nøttene (til både deigen og fyllet) ut på et stekebrett med bakepapir. Rist dem midt i ovnen i 8–10 minutter. Ta brettet ut, og hell nøttene over på et kjøkkenhåndkle. Gni dem, slik at skallet faller av. Hakk halvparten av nøttene veldig fint. Resten males til fyllet.
2. Smuldre gjæren i en deigbolle, tilsett melken, og rør til gjæren har løst seg opp.
3. Tilsett salt, hakkede hasselnøtter, sukker, egg, smør i terninger og mel. Elt deigen godt i maskin til den slipper bollen, ca. 10 minutter. La deigen heve under plast i ca. 30 minutter.
4. Hell deigen ut på et melet bord. Form deigen til en pølse, og del den i to. Del hver del i 10 stykker à 50 g. Form dem til runde, jevne boller. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
5. Visp egget med salt og vann, og pensle bollene. Pensle to ganger hvis du vil ha en ekstra blank overflate. Stek midt i ovnen i 8 minutter. La bollene avkjøle på en rist under et kjøkkenhåndkle.
6. Ved servering: Kutt et lokk av på hver bolle. Skrap ut litt smuler av bollelokket med en gaffel. Bland med revet marsipan, malte ristede hasselnøtter, sirup og fløte. Fyll hullet i bollene med blandingen.
7. Visp kremfløten lett, og fordel eller sprøyt den over fyllet. Sett på lokket, og sikt melis over.
Tips!
Kjøp ferdigristede hasselnøtter.
Oppskrift Hembakningsrådet
Foto: Thomas Carlén
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!