Eplesorbet med Calvados

6 porsjoner

Karakter (30 stk)

Ingredienser

750 g skrelte epler der kjernehuset er fjernet
4 1/2 dl vann
skall og saft fra 1 sitron
2 dl Dansukker Sukker
1 eggehvite
2–3 ss calvados

Garnering
sjokoladebiter

Instruktioner

Skjær eplene i båter og kok dem i 2 dl av vannet under lokk til de er myke. La dem stå til avkjøling. Bland eller sil dem. Tilsett sitronsaft og -skall.

Kok resten av vannet med sukkeret til det blir en tyktflytende lake. La den bli kald.

Bland laken med mosen og hell blandingen i en form som settes i frysen i ca. 3 timer. Massen skal bli halvfryst.

Visp eggehviten til et fast skum. Visp eggehviten, litt om gangen, i den halvfryste massen. Dekk massen til og sett den i frysen igjen. La stå i 2 timer.

Visp calvadosen inn i den fryste massen. Dekk til og sett i frysen igjen. La stå i minst 5 timer.

Ta ut og sett i kjøleskap 10 minutter før servering. Ta opp i porsjonsskåler og garner med en sjokoladebit.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!