Epleruter med mandelmasse

Ca. 30 biter

Ca. 1,5 time

Karakter (12 stk)

Ingredienser

Kanelepler
3 epler, valgfri type
2 ss Dansukker Demerarasukker
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker

Sukkerbrød
150 g smør, romtemperert
2 dl Dansukker Melis
3 egg
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Fyll
75 g smør
150 g mandelmasse
2 ss melk

Glasur
4 dl Dansukker Melis
1 ss friskpresset sitron
2 ss vann

Pynt
1 dl hakkede, ristede mandler

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg dem i en bolle sammen med demerarasukker, kanel og vaniljesukker. Rør om slik at eplene dekkes med kanelsukker. Sett nøttene til side.

Lag sukkerbrødet. Del smøret i mindre biter, og visp det sammen med melis i en bolle. Tilsett ett egg om gangen.

Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle. Vend dette ned i smørblandingen. Tilsett melken, og rør om.

Smør en bakeform, ca. 20 x 25 cm, og hell i røren. Fordel epleskivene i sukkerbrødrøren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Lag fyllet. Smelt smøret og riv mandelmassen. Visp sammen, og tilsett melken. Visp til en jevn røre.

Ta eplekaken ut av ovnen, og la den avkjøle i 5 minutter. Lag hull i den varme eplekaken, og dytt inn fyllet. Avkjøles helt.

Visp sammen ingrediensene til glasuren. Hakk mandlene, og rist dem i en tørr stekepanne.

Spre glasuren over den kalde kaken, og strø på ristede mandler.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.