Budapestrull med rabarbra- og jordbærkrem

Budapest er en lettvint klassiker med god nøttemarengs. Her bytter vi ut mandarinene med en sommerlig rabarbra- og jordbærkrem og pynter med smeltet hvit sjokolade.

8 porsjoner

PT55M

1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Rabarbra- og jordbærkrem
100 g jordbær
100 g rabarbra
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrull
4 eggehviter
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 1/2 dl mandelmel
1 1/2 dl revet kokos
3 ss maisstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin

Pynt
3 dl kremfløte
50 g hvit sjokolade

Instruktioner

Skyll jordbærene og rabarbrastilkene, og del dem i biter. Ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret, og kok i 3–4 minutter.

Bland og la stå i kjøleskap for å avkjøles.

Sett ovnen på 175 °C.

Visp eggehvitene stive. Tilsett det finkornede sukkeret litt om gangen mens du visper.

Bland mandelmel, kokos, maisstivelse og brun farin i en skål, og vend forsiktig inn eggehviteskummet.

Sprøyt ut remser, ca. 30 cm lang, på et bakepapirkledd stekebrett. Gratineres midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend over budapestrullen på et bakepapir, og la den avkjøles på rist. Trekk forsiktig av papiret som rullen ble stekt på, og fordel rabarbra- og jordbærkremen jevnt over bunnen.

Visp kremfløten og stryk over kremen. Rull sammen til en rull ved hjelp av bakepapiret.

Smelt sjokoladen over vannbad, og drypp den over budapestrullen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

American Beauty-kake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Luksuskake av pannekaker med bananfyll

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!