Ingredienser
200 g smør eller margarin
200 g mørk sjokolade
2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ss vaniljesukker
4 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 tsk bakpulver
300 g blandede nøtter
Trøffel
200 g mørk sjokolade
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
25 g smør eller margarin
4 1/2 cl konjakk
Instruktioner
Smør en springform, 24 cm i diameter. Rist nøttene i en tørr stekepanne. Gni bort evt. skall i et håndkle. Hakk nøttene grovt. Smelt matfettet i en kasseroll på svak varme. Bryt sjokoladen, og legg den i det smeltede fettet. Rør til sjokoladen har smeltet. Ta kasserollen bort fra varmen. Rør i begge sukkertypene. Bland i mel, bakepulver og nøttehakk. Tilsett eggene, ett om gangen. Hell røren i formen og stek i nederste del av ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, kaken skal være litt klissete i midten. Avkjøl. Bland og kok opp fløten og muscovadorørsukker. Bryt opp sjokoladen i fløteblandingen, og rør inntil den er smeltet. Rør i matfettet. Tilsett konjakken. La den stivne før den bres eller sprøytes over kaken. Oppbevares i kjøleskap. Nytes i små biter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!