Bringebærmazarin

En sommerlig mazarin med bringebærsyltetøy i fyllet, toppet med rosa glasur. Stek, server og nyt!

ca. 20 stk.

2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdeig
150 g smør, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 dl hvetemel
1 eggeplomme

Mandelfyll
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Melis
110 g smør, romtemperatur
3 egg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Melis
ca. 2-3 ss vann
noen dråper saft fra  bringebærsyltetøyet

Instruktioner

Begynn med bringebærsyltetøyet. Skyll og rens bringebærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Gjør klar mørdeigen. Bland raskt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Varm opp ovnen til 175 °C og lag fyllet. Bland mandelmel, sukker og smør. Tilsett ett egg om gangen og bland til en jevn masse. Riv de bitre mandlene inn i massen.

Del mørdeigen i 20 biter på ca. 20 g. Trykk bitene ut i folie- eller tinnformer og dekk bunnen med ca. 1 ts syltetøy og ca. 1 ss fyll. Sett formene på et stekebrett.

Stek i midten av ovnen i 17-20 min. La avkjøles. Snu mazarinene opp ned på et stekebrett og legg brettet over dem. Dette gjør dem glatte.

Forbered glasuren. Bland sammen melis, vann og litt saft fra bringebærsyltetøyet. Fordel glasuren over makronene når de er helt kalde.

Tips!
Lag ditt eget mandelmel. Skåld og skrell mandlene. Hakk dem fint eller mal i en nøttekvern.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.