Bringebærmazarin

En sommerlig mazarin med bringebærsyltetøy i fyllet, toppet med rosa glasur. Stek, server og nyt!

ca. 20 stk.

2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bringebærsyltetøy
200 g bringebær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdeig
150 g smør, romtemperatur
1 1/2 dl Dansukker Melis
3 dl hvetemel
1 eggeplomme

Mandelfyll
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Melis
110 g smør, romtemperatur
3 egg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Melis
ca. 2-3 ss vann
noen dråper saft fra  bringebærsyltetøyet

Instruktioner

Begynn med bringebærsyltetøyet. Skyll og rens bringebærene. Bland med syltesukker i en kjele og kok i 4-5 minutter. Skum godt av og hell i et varmt, godt rengjort glass. Lukk godt og oppbevar på et kjølig sted.

Gjør klar mørdeigen. Bland raskt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Varm opp ovnen til 175 °C og lag fyllet. Bland mandelmel, sukker og smør. Tilsett ett egg om gangen og bland til en jevn masse. Riv de bitre mandlene inn i massen.

Del mørdeigen i 20 biter på ca. 20 g. Trykk bitene ut i folie- eller tinnformer og dekk bunnen med ca. 1 ts syltetøy og ca. 1 ss fyll. Sett formene på et stekebrett.

Stek i midten av ovnen i 17-20 min. La avkjøles. Snu mazarinene opp ned på et stekebrett og legg brettet over dem. Dette gjør dem glatte.

Forbered glasuren. Bland sammen melis, vann og litt saft fra bringebærsyltetøyet. Fordel glasuren over makronene når de er helt kalde.

Tips!
Lag ditt eget mandelmel. Skåld og skrell mandlene. Hakk dem fint eller mal i en nøttekvern.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.