Bringebær-ispinner

Søte små iskremer med vaniljeis og bringebærsaft som slenger sammen i en fei. Dette blir en stor favoritt i sommer.

10-12 stk.

1 time + 3-4 timer i fryseren

Karakter (3 stk)

Ingredienser

Bringebærsaft
3 dl vann
500 g bringebær
3 dl Dansukker Sukker
1 ss saft fra sitron

Vaniljeis
1 egg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 teskje vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløte

Instruktioner

Start med bringebærsaften. Kok opp vann og tilsett bringebærene. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Mos bærene mot sidene av kjelen. Sil og hell over i en ren kjele. Tilsett sukker og sitron. Kok i noen minutter til sukkeret smelter.

Hell over i en varm, godt rengjort flaske og sett i kjøleskapet.

Lag iskremen. Visp eggeplomme, sirup og vaniljesukker i en bolle og eggehviten i en annen bolle til et fast skum.

Pisk fløten til krem i en tredje bolle og vend den inn i røren sammen med eggeplommen og sukkeret. Tilsett eggehviteskummet til slutt og bland forsiktig. 

Fordel iskremdeigen i 10-12 små engangsbeholdere av plast eller silikonformer. Antallet avhenger av hvor store beholderne er. Stapp en ispinne ned i midten av hver beholder. Sett dem i fryseren i 1 time.

Bland saften i henhold til oppskriften; 1 dl konsentrat og 1 dl vann, og hell litt saft i bunnen av 10-12 store engangsplastbeholdere eller silikonformer. Bland så mye saft som trengs. Sett i fryseren i 15 minutter. 

Ta iskremen ut av fryseren og dytt den ut av beholderne, og skjær plastbeholderne til om nødvendig. Stikk ispinnen inn i midten av beholderen med juice i. Sett iskremen i fryseren i ca. 20 minutter, slik at den stivner i saften. 

Ta ut beholderne/formene og hell på bringebærsaften slik at den dekker iskremen. Sett iskremen i fryseren i minst 2 timer. Ta bringebærskivene ut av fryseren og fjern beholderne.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.