Ingredienser
Bringebærsaft
3 dl vann
500 g bringebær
3 dl Dansukker Sukker
1 ss saft fra sitron
Vaniljeis
1 egg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 teskje vaniljesukker
1 1/2 dl piskefløte
Instruktioner
Start med bringebærsaften. Kok opp vann og tilsett bringebærene. Legg på lokk og la koke i ca. 10 minutter. Mos bærene mot sidene av kjelen. Sil og hell over i en ren kjele. Tilsett sukker og sitron. Kok i noen minutter til sukkeret smelter.
Hell over i en varm, godt rengjort flaske og sett i kjøleskapet.
Lag iskremen. Visp eggeplomme, sirup og vaniljesukker i en bolle og eggehviten i en annen bolle til et fast skum.
Pisk fløten til krem i en tredje bolle og vend den inn i røren sammen med eggeplommen og sukkeret. Tilsett eggehviteskummet til slutt og bland forsiktig.
Fordel iskremdeigen i 10-12 små engangsbeholdere av plast eller silikonformer. Antallet avhenger av hvor store beholderne er. Stapp en ispinne ned i midten av hver beholder. Sett dem i fryseren i 1 time.
Bland saften i henhold til oppskriften; 1 dl konsentrat og 1 dl vann, og hell litt saft i bunnen av 10-12 store engangsplastbeholdere eller silikonformer. Bland så mye saft som trengs. Sett i fryseren i 15 minutter.
Ta iskremen ut av fryseren og dytt den ut av beholderne, og skjær plastbeholderne til om nødvendig. Stikk ispinnen inn i midten av beholderen med juice i. Sett iskremen i fryseren i ca. 20 minutter, slik at den stivner i saften.
Ta ut beholderne/formene og hell på bringebærsaften slik at den dekker iskremen. Sett iskremen i fryseren i minst 2 timer. Ta bringebærskivene ut av fryseren og fjern beholderne.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!