Bountysjokoladekake med karamell

Bountysjokoladekake med all som er godt: sjokoladebunn, karamellfyll og et kremet kokoslag med sjokoladetrekk. Denne bountysjokoladekaken med karamell kommer til å bli en favoritt blant julegodteriet.

Cirka 40 kakestykker

Cirka 1,5 time

Karakter (4 stk)

Ingredienser

Sjokoladebunn
150 g smør
3 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
2 dl hvetemel
3/4 dl kakao
1 klype salt

Karamellfyll
90 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup

Kokoslag
200 g kokosflak
1/2 dl kokosfløte
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Sjokoladetrekk
200 g mørk sjokolade
kokosflak

Instruktioner

Sett ovnen på 180 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett brun farin, og rør om. Rør inn ett egg om gangen, og sikt inn hvetemel og kakao. Tilsett en klype salt, og rør til en jevn blanding.

Hell sjokoladerøren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Hvis du vil ha firkantede biter, kan du bruke en avlang form på 18 x 25 cm. Stek kaken i nedre del av ovnen i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

Lag karamellfyllet. Bland alle ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kasserolle. Kok i ca. 25 minutter. Bruk et termometer og mål til 120 °C, eller ta en kuleprøve for å sjekke at karamellen er passelig fast.

Legg et bakepapir i bunnen av formen. Plasser så sjokoladebunnen tilbake i formen og hell over karamellrøren. La stivne i kjøleskap mens du gjør klart kokosfyllet.

Bland kokosflak, kokosfløte og lys sirup i en bolle. Stryk kokosfyllet over karamellen, og sett i kjøleskap.

Smelt sjokoladen over vannbad, og stryk den over kaken. Strø over kokos og sett kaken i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.