Bollebrød med svensk perlesukker

Smakfull og sommerlig bollebrød fylt med blåbærfyll og toppet med svensk perlesukker!
- Oppskrift Thea Bolstad

Karakter (20 stk)

Ingredienser

Denne oppskriften passer til en ca. 14 x 28 cm stor brødform.

Det beste resultatet får du om du bruker en kjøkkenmaskin med eltekrok til å lage deigen.

Bolledeig:
•    100 g smør
•    1,5 dl melk
•    1,5 dl vann
•    50 g gjær
•    1 dl sukker fra Dansukker
•    1 ts kardemomme
•    cirka 1 liter hvetemel

Fyll:
•    150 g cottage cheese
•    100 g blåbær
•    finrevet skall fra 1/2 sitron
•    saften fra 1/2 sitron
•    2 ts vaniljesukker

Topping:
•    1 sammenvispet egg til pensling
•    Svensk perlesukker fra Dansukker

Instruktioner

Begynn med å lage deigen:
Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme. Ha i melet litt etter litt og elt sammen i en kjøkkenmaskin til deigen slipper kanten på bollen. Sett deigen til heving og la den heve til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.

Mens deigen hever kan du lage fyllet:
Det beste er om du kan bruke norske blåbær rett fra skogen, men det går også veldig fint an å bruke blåbærposene du finner i frysedisken på matbutikken og la den tine litt før du begynner å bake.

Bland sammen cottage cheese, blåbær, sitronskall, sitronsaft og vaniljesukker. Kjør sammen med en stavmikser eller i en blender. Smak på fyllet for å sjekke om det er søtt nok. Om du vil kan du også ha i en håndfull hele blåbær i fyllet.

Kjevle ut deigen til et rektangel og smør fyllet jevnt utover med en slikkepott eller lignende. Del i 6 striper nedover fra en langside til den andre og deretter over på midten av deigen (som på bildet). Da får du 12 stk deler.

Stable deretter 3 og 3 deler oppå hverandre slik at du får 4 stabler tilsammen. Del deretter disse i to på midten. Plasser deretter stablene stående bortover i en brødform med bakepapir.

La bollebrødet heve i 30 minutter på kjøkkenbenken før steking.

Pensle bollebrødet med sammenvispet egg og strø over det svenske perlesukkeret.

Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. Ta gjerne et bakepapir over når den har stekt litt slik at den ikke blir for mørk på toppen før den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Bollebrødet kan fint fryses. Tine på kjøkkenbenken, i ovnen eller mikroen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pepperkakedrivhus

Pepperkaker

Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.

Syrlig gløgg

Inviter til gløggparty

Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.

Julestjerne

Bak til advent

Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.