Boblesangria med shrub

1 mugge sangria

30 minutter

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Grunnoppskrift shrub (eddiksirup)
3 dl jordbær
3 dl balsamicoeddik eller rødvinseddik
3 dl Dansukker Demerarasukker

Sangria
Jordbær, bringebær, blåbær
5 ss shrub
1 sitron
1 lime
1 bunt mynte
750 cl musserende vin (gjerne alkoholfri)
50 cl vann med kullsyre
Dansukker Demerarasukker

Instruktioner

Shrub
Skyll og hakk jordbærene. Ha dem på et rent glass med tettsittende lokk.
Varm opp eddiken i en gryte, men unngå at den koker. Hell den over jordbærene, og skru lokket godt på. Sett det i kjøleskapet, og la stå i minst 2 døgn.
Sil eddiken gjennom en finmasket sil noen ganger til væsken er helt klar. Kok opp eddiken med sukkeret. Rør til sukkeret har løst seg helt opp, og hell over på et rent glass. Skru på lokket. Oppbevares i kjøleskapet.

Sangria
Skyll og del bær og frukt i små biter, og ha dem i en mugge sammen med shruben. Legg i noen kvister mynte, og hell over den musserende vinen og kullsyrevannet. Strø til slutt over litt sukker, og rør rundt.


Tips!

Lag shruben minst et par dager før servering. Smaken blir kraftigere jo lengre den står.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.