Ingredienser
Deig 1
1 1/2 dl vann
25 g aktiv hvetesurdeig
150 g hvetemel
Oppskrift på surdeig finner du her
Instruktioner
Varm vannet til 20 °C, og hell det i en bolle. Tilsett surdeigen, og visp til den er blandet med vannet. Arbeid inn melet. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve i 4–6 timer, eller i kjøleskapet natten over.
Deig 2
5 g gjær
1 1/2 dl vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
360 g hvetemel
1 1/2 ts salt
Hell vannet i en bolle. Smuldre gjæren i vannet, og rør til den er oppløst. Tilsett sirup, deig 1 og hvetemel, og bearbeid deigen godt i 15 minutter. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, skal den kjøres på lav hastighet. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig, høy hastighet, i 5 minutter. Ta opp deigen, legg den i en oljet plastboks med lokk, og la den heve i 2 1/2 time. Legg deigen på bakebordet, og del den i to-tre deler. La deigen hvile under klede i 15 minutter. Form deigen til bagetter. Deigen er svært løs, så bare dra den ut til lengder som legges på et godt melet bakeklede, side ved side. Trekk opp kledet mellom bagettene så de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett ovnen på 250 °C, og sett inn en stekeplate. Trekk bakepapir med bagettene inn i ovnen. Hell inn en halv desiliter kaldt vann i ovnen. Lukk ovnsdøren fort. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200 °C. Etter ytterligere 10 minutter åpner du ovnsdøren for å lufte. Gjentas etter ytterligere 10 minutter. Stekes totalt 30 minutter. Avkjøl på rist.
Bagettene kan smakssettes med 1–2 revne hvitløksfedd.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri
Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!