Ingredienser
Deig 1
1 1/2 dl vann
25 g aktiv hvetesurdeig
150 g hvetemel
Oppskrift på surdeig finner du her
Instruktioner
Varm vannet til 20 °C, og hell det i en bolle. Tilsett surdeigen, og visp til den er blandet med vannet. Arbeid inn melet. Dekk bollen med plastfilm, og la deigen heve i 4–6 timer, eller i kjøleskapet natten over.
Deig 2
5 g gjær
1 1/2 dl vann
2 ss Dansukker Lys Sirup
360 g hvetemel
1 1/2 ts salt
Hell vannet i en bolle. Smuldre gjæren i vannet, og rør til den er oppløst. Tilsett sirup, deig 1 og hvetemel, og bearbeid deigen godt i 15 minutter. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, skal den kjøres på lav hastighet. Tilsett saltet, og bearbeid deigen kraftig, høy hastighet, i 5 minutter. Ta opp deigen, legg den i en oljet plastboks med lokk, og la den heve i 2 1/2 time. Legg deigen på bakebordet, og del den i to-tre deler. La deigen hvile under klede i 15 minutter. Form deigen til bagetter. Deigen er svært løs, så bare dra den ut til lengder som legges på et godt melet bakeklede, side ved side. Trekk opp kledet mellom bagettene så de heves oppover og ikke mot sidene. La deigen heve i 1 1/2 time. Sett ovnen på 250 °C, og sett inn en stekeplate. Trekk bakepapir med bagettene inn i ovnen. Hell inn en halv desiliter kaldt vann i ovnen. Lukk ovnsdøren fort. Etter 5 minutter senker du temperaturen til 200 °C. Etter ytterligere 10 minutter åpner du ovnsdøren for å lufte. Gjentas etter ytterligere 10 minutter. Stekes totalt 30 minutter. Avkjøl på rist.
Bagettene kan smakssettes med 1–2 revne hvitløksfedd.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.