Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus

8 personer

Karakter (4 stk)

Ingredienser

Appelsinsjokoladekake
150 g sjokolade, helst med appelsinsmak
2 1/4 dl Dansukker Melis
2 1/2 ss kakao
150 g usaltet smør
4 egg
1 ss Dansukker Melis

Appelsinsorbet
1 1/2 dl vann
75 g Dansukker Sukker
5 dl appelsinsaft (eller en jus)
1 sitron

Pasjonsfruktsaus
4 pasjonsfrukt
100 g Dansukker Sukker
4 dl appelsinsaft

Pynt
2 appelsiner

Instruktioner

Appelsinsjokoladekake
Sett ovnen på 170 °C.
Smelt sjokolade, melis, kakao og smør over vannbad. Tilsett eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs og vend marengsen inn i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca 23 cm) smurt med smør. Stekes ved 170 °C i 30–40 minutter.

Appelsinsorbet
Kok opp vann med sukker. Kok opp appelsinsaften og reduser den til halvparten mens du skummer av. Bland sukkerlaken med appelsinsaften og smak til med sitronsaft. Sil laken og frys den i ismaskin eller i frysen under jevnlig omrøring.

Pasjonsfruktsaus
Kok appelsinsaft og sukker til en tyktflytende konsistens. Fjern frøene fra pasjonsfruktene og ha frukten i laken. Avkjøl laken. Ved servering skjærer du fileter av 2 appelsiner. Filetene marineres i passjonsfruktlaken og serveres sammen med sorbeten til appelsinsjokoladekaken.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.