Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske
Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte
Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
Ta ut kaken, og la den avkjøle.
Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.
Visp eggehvitene kraftig.
Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Pepperkaker
Finnes det noe bedre enn duften av nybakte pepperkaker? Ja, det må vel i så fall være smaken av dem. Pepperkaker kan lages harde eller myke, med eller uten glasur, som små, søte figurer eller som hele hus. Du bestemmer selv hvordan du vil ha dem.
Inviter til gløggparty
Å invitere til gløggparty er en enkel måte å komme sammen med venner på før jul. Vi har hentet frem noen gode oppskrifter som kan gi deg litt inspirasjon til drikke og tilbehør.
Bak til advent
Med første søndag i advent kommer julestemningen. Tenn det første stearinlyset, sett på kaffen og by på et deilig duftende bakverk. Lag gjerne en ekstra porsjon, så har du noe i fryseren til de neste helgene.
Julegodteri
Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.
Julens beste pakke
De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.
Julebakst
Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.