Ingredienser
225 g smør
300 g hakket mørk sjokolade 70 %
6 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
2 ss mørk rom eller likør etter eget ønske
Mousse
50 g smør
275 g hakket sjokolade av valgfri type
3 eggeplommer
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 ts vaniljesukker
3 eggehviter
2 dl kremfløte
Glasur
1 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
100 g sjokolade
Pynt med friske bær
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
Ta ut kaken, og la den avkjøle.
Mousse
Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
Tilsett den smeltede sjokoladen, og rør rundt.
Visp eggehvitene kraftig.
Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
Glasur
Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Spre kjærlighet på Valentinsdagen
By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Vinterutflukter
Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.
Baking med sitron og appelsin
Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!